Magánszemélyeknek

Vállalkozóknak

Cégeknek

Céges ügyfeleinknek lehetőségük van ÚJ ÉS HASZNÁLT személygépjárművek nyíltvégű lízing tőkerész díjának Áfa tartalmát visszaigényelni!

Ezért javasoljuk, hogy készpénzzel vásárolni szándékozó cégek válasszák a nyíltvégű lízing konstrukciót, mert készpénzes vásárlás esetén az Áfa NEM visszaigényelhető!

 

Akár 20%-os kezdőbefizetéssel, már akár 5% maradványértékkel, gyors, rugalmas és mindenre kiterjedő ügyintézés során pár munkanap alatt hozzájuthat álmai autójához!

Folyósítási díj: 0 Ft,

Hitelbírálati díj: 0 Ft!

 

 

 A futamidő végén a lízingbevevőt vásárlási és vevőkijelölési jog illeti meg. A lízingtárgy a lízingbeadó tulajdonában van, de a lízingbevevő könyveiben kerül aktiválásra (számviteli bizonylat alapján –> Nettó ár + reg. adó), valamint ő jogosult az értékcsökkenés elszámolására is.

 

A lízingbevevő a futamidő végén a következő változatok között szabadon dönthet:

 • A maradványérték megfizetése ellenében a lízingtárgy tulajdonosává válik.
 • Harmadik személyt jelöl ki vevőként a lízingtárgy maradványértéken történő megvásárlására.
 • A lízingtárgyat a lízingbeadó birtokába adja.

 

Fontosabb jellemzők: 

A lízingdíjak tőkerészének ÁFA tartalmát az általános forgalmi adóra vonatkozó jogszabályok előírásai szerint vissza lehet igényelni (szgk esetén 2012.01.01-től), a kamatrészt a számviteli törvény szerint költségként lehet elszámolni. A tőkerész ÁFA tartalmát a lízingbevevő részletekben fizeti meg, illetékfizetési kötelezettsége pedig csak akkor keletkezik, ha a lízingtárgy tulajdonjoga hozzá kerül a futamidő végén.

A futamidő alatt a haszonszerzés joga a lízingbevevőt illeti meg, a lízingbevevő viseli a lízingtárgy használatából eredő teljes kockázatot, kárveszélyt és költséget.

A lízingdíj tőke- és kamatrészre van megbontva, a tőketörlesztő rész kötelezettségcsökkenésként számolandó el.

Költségként csak a kamat és az elszámolt értékcsökkenés számolható el.

A beszerzési ár ÁFA tartalmát a lízingbevevőnek a futamidő alatt, az egyes lízingdíjak tőkerészéhez kapcsolódva kell rendeznie.

A havi díjak tőkerésze után ÁFA-t kell fizetni, mely a havi díjak számlája alapján visszaigényelhető, amennyiben a Lízingbevevőnél az ÁFA visszaigénylés egyéb feltételei fennállnak.

A lízingbevevő tartja nyilván a lízingtárgyat és számolja el az értékcsökkenést.

Amennyiben a futamidő végén a lízingbevevő él vásárlási jogával, vagy vevőkijelölési jogát gyakorolja, úgy a jogosult a maradványérték megfizetésével szerezheti meg a lízingtárgy tulajdonjogát.

A futamidő végén tisztázódik csak, hogy ki lesz a lízingtárgy tulajdonosa.

Csak a nettó beszerzési ár + regisztrációs adót kell megfinanszírozni.

 

Illetékfizetési kötelezettség:

Szerződéskötéskor a lízingbevevő az üzembentartói jog megszerzéséért (bejegyzéséért) a tulajdonszerzési illeték 25%-át köteles megfizetni. Ha a lízingbeadó nem rendelkezik illetékmentességgel, akkor a tulajdonszerzési illeték 75%-át köteles befizetni.

Lezáráskor,

 • ha a lízingbevevő tulajdont szerez, akkor az általa befizetendő összeg az aktuális tulajdonszerzési illeték csökkentve a szerződéskötéskor már befizetett illeték összegével.
 • ha a lízingbevevő visszaadja az autót a lízingbeadónak, akkor a lízingbevevőnek nincs illetékfizetési kötelezettsége, de fennáll az a jogértelmezési kockázat, hogy a lízingbeadó – ha nem rendelkezik illetékmentességgel – az üzembentartói jog „visszaszerzése miatt” 25%-os üzembentartói jog illetéket köteles fizetni.
 • ha harmadik személy szerez tulajdont, akkor őt az aktuális tulajdonszerzési illeték 100%-os befizetési kötelezettsége terheli. A lízingbeadónak és lízingbevevőnek nincs illetékfizetési kötelezettsége.

Az illetékfizetési szabályok vonatkozásában mindig a tulajdonszerzéskor – így a majdani futamidő lejáratkor – hatályos jogszabályi rendelkezések az irányadóak.  

 

Nyílt végű pénzügyi lízing előnyei:

 • Személygépkocsi Áfa-ja visszaigényelhető (2012.01.01-től);
 • Maradványérték csökkenti a havi lízingdíjat;
 • A futamidő végén vételi és vevőkijelölési jog illeti meg a Lízingbevevőt, de kötelezettség nem terheli a tulajdonszerzésre.
 • A nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukció egyedi jellemzői:
 • Eszköz: 27%-os ÁFÁ-val értékesített új és használt személygépkocsi és kishaszon-gépjármű
 • Devizanem: HUF
 • Önerő: A megengedett maximális önerő 60 %, a minimális önerő 20%.
 • Megengedett futamidő: 12- 96 hónap

  

Vállalkozóknak

 

Cégeknek